Innerlijk Leiderschap

2012 .. Het jaar waarin er allerlei dingen zouden gaan gebeuren… en wel op 21 december. Je kunt denken wat een gelul, de aardbol draait gewoon door zoals altijd. Men heeft het over verlichting of over rampen en doem en verderfenis. En precies dat is waar ik het nu over wilt hebben… het leven in dualiteit.

Het leven in dualiteit: zonder rechts, geen links, zonder boven geen beneden, zonder verdriet geen geluk, zonder pieken geen dalen.
Zodra we in dit lijf worden geboren, is dat waar we mee worden geconfronteerd. Vanuit eenheid naar verdeeldheid, het ego groeit en baant zich een weg naar buiten om te kunnen overleven in deze wereld. Het ego zorgt ervoor dat je er staat, dat je een indruk achter laat, dat je een rol aanneemt. In die zin hebben we het ego zeker nodig en is daar niets mis mee.

Weer terug naar de essentie. Als we dan op zoek gaan naar ons zelf pogen we weer een beetje een pleister van onvoorwaardelijke liefde, oftewel je essentie over de wonde van het ego heen te plakken.
Uitgaande van je essentie, jouw eigen bron van onvoorwaardelijke liefde, ben je al heel, ben je al verlicht, is alles er al wat je hartje begeert. Maar hier op deze planeet van verdeeldheid lijkt dat allemaal heel anders. Plus het feit dat we constant met het ego bezig zijn in plaats van het meer vanuit het perspectief van je essentie te benaderen.
Onze overlevingsmechanismen blijven zo onze drijfveren bepalen; als we geleerd hebben perfect te zijn in de ogen van onze ouders, vergeten we dat we oké zijn als we fouten maken, als we denken dat we altijd alles voor een ander over moeten hebben met de stiekeme hoop dat een ander dat ook altijd voor ons heeft, vergeten we onze eigen grenzen en voor ons zelf te zorgen, als we geleerd hebben om altijd sterk te zijn, vergeten we om hulp te vragen bij de ander …het zijn allemaal overlevingsmechanismen wat bepaalt.

Wie leid jou, je ego of je essentie? Wat als we al onze problemen nu is meer gaan bekijken vanuit het perspectief van onze ziel? Onze essentie? Vanuit het punt van eenheid, heelheid en onvoorwaardelijke liefde?
Alle andere perspectieven zijn eigenlijk een fiction of the mind… en dan blijft het ego namelijk de hoofdrol spelen en blijf je in de dualiteit hangen. Het ego heeft wel degelijk nut, maar het is een TOOL. Niet meer dan dat, je kunt het inzetten, voor je laten werken, maar zodra je denkt dat jij je ego BENT en niet meer dan dat, dan beperk je jezelf enorm.
Alle psychologische testen in de wereld meten namelijk alleen je persoonlijkheid en daarmee je ego, maar nooit je essentie! Je essentie is oneindig, onvoorwaardelijke liefde, kortom… niet meetbaar.
Dus verplaats je zelf in de positie van je ziel, gebruik je ego, maar laat het jou niet overnemen of laten denken dat dat alles is wat je definieert.

Met persoonlijke (of professionele of spirituele) groei doe je in feite niets meer dan jezelf herinneren aan wie je werkelijk bent.
Jouw essentie leert je vergeven, mild te zijn, lachen om jouw irritaties naar anderen, de essentiële waarheden van het leven; dat alles uiteindelijk weer terug moet naar eenheid, heelheid en liefde in je relaties zowel persoonlijk als in je werk.
Jouw essentie is jouw leider en leermeester en niemand anders.

Advertenties

Een gedachte over “Innerlijk Leiderschap

  1. Pingback: 5 tips voor pijnloos bevallen » De Nieuwe Dertiger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s